Verkopen via CRECIDA

1

Aanmelden

Via het verkoopformulier meld je eenvoudig de meubels aan die je wil verkopen. We zullen jouw aanmelding binnen één werkdag verwerken. Past jouw meubelstuk binnen onze collectie dan zul je bericht ontvangen met een inschatting van de verkoopwaarde.

2

Ophalen

We zullen samen met jou een afspraak maken voor het ophalen. We zullen jouw meubels dan helemaal opknappen, schoonmaken en bezorgen bij de koper. Volledig gratis.

3

Money!

Nu gaan wij keihard aan de slag om jouw stuk te verkopen en kun jij je tijd besteden aan dingen die je echt wil doen. Zodra jouw stuk is verkocht ontvang jij je geld. We werken op basis van consignment, dit betekent dat jij een deelcommissie ontvangt van de uiteindelijke verkoopwaarde. Bekijk hier onze deelcommissies. Onze producten worden initieel geprijsd op basis van het type meubel, de staat en conditie van het stuk en op de aanwezigheid van vergelijkbare stukken in ons assortiment.

Klaar om te verkopen via CRECIDA?

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik mijn meubels verkopen via CRECIDA?

Dat is een goede vraag! Het antwoord bestaat uit meerdere delen. Wanneer je via CRECIDA verkoopt wordt jouw stuk meteen opgehaald. Dit betekent dat deze niet meer in de weg staat. Daarnaast werken op basis van consignment, dit betekent dat jij een deel van de verkoopwaarde ontvangt. Doordat wij alle stukken opknappen, schoonmaken en fotograferen ontvang jij uiteindelijk een stuk meer dan je bijv. via Marktplaats zou krijgen. Ten slotte, het scheelt een hele hoop tijd. Je hoeft niet meer actief bezig te zijn met de verkoop van jouw oude meubelstukken. Wij regelen alles, voor jou!

Hoe verkoop ik mijn meubel(s) via CRECIDA?

(1) Vul het Verkoopformulier in.

(2) Je ontvangt een bevestiging van ons Team met een goedkeuring of afwijzing.

(3) Ga je akkoord met het bod, dan zullen we meteen afspraak maken om het meubelstuk op te komen halen.

(4) Ons Team zal bij het ophalen nog een laatste controle uitvoeren. Is alles goed, dan nemen we jouw stuk gratis mee. (Meteen weer extra ruimte thuis!)

(5) Wij knappen jouw meubelstuk weer op.

(6) Plaatsen deze op onze website

(7) Wanneer het stuk verkocht is, zul jij snel je geld ontvangen!

Is het ophalen van mijn meubel(s) echt gratis?

Ja, 100%. Wij begrijpen als geen ander dat een oud meubelstuk alleen maar ruimte inneemt. Zo kun je zorgeloos je oude meubelstukken via CRECIDA verkopen.

Kopen jullie alle meubels in?

Nee, helaas niet. Wij proberen zoveel mogelijk meubels in te kopen; we geloven namelijk heilig in onze missie om zoveel mogelijk meubels een tweede leven te geven. Helaas passen niet alle meubels binnen onze collectie en moeten we je in sommige gevallen teleurstellen.

Hoe kan ik mijn verkoop annuleren?

Wanneer je het Verkoopformulier hebt ingevuld, maar je de meubels toch liever niet wil verkopen. Kun je dit gewoon simpelweg annuleren. Het is wel belangrijk om dit minimaal 24 uur voor het afgesproken Ophaalmoment door te geven. Annuleren, neem contact met ons op via onze Klantenservice. Zij helpen je graag verder!

Wie komt mijn meubels ophalen?

Wees niet bang. Alle stukken worden opgehaald door ons eigen transport team. Maak hier kennis met ons team.

Hoe verkoop ik meer dan één meubel?

Na het volledig invullen en versturen van het Verkoopformulier. Krijg je de optie om nog een meubelstuk aan te bieden. Je hoeft dan niet weer je persoongegevens in te vullen, dat is wel zo gemakkelijk voor jou.

Hoe wordt de prijs voor mijn meubel berekend?

De inschattingsprijs wordt berekend op basis van jouw beschrijving en de staat van het meubel, evenals de eventuele kosten van mogelijke reparaties. Het type meubel, materiaalsoort en conditie hebben allemaal invloed op de prijs. Als de staat van het meubel niet overeenkomt met wat is vermeld in het verkoopformulier, zal je uiteindelijk een lager bedrag ontvangen. Ons ophaalteam inspecteert het meubel namelijk op het ophaalmoment. Het ophaalteam zal je netjes informeren over een eventuele lagere prijs; zo zal je niet voor verassingen komen te staan.

Wat als ik niet tevreden ben met de prijs?

Als je niet tevreden met de inschattingsprijs, kan je besluiten om jouw meubel(s) niet aan ons te verkopen. We kunnen helaas niet de hoofdprijs geven voor jouw meubels, hierin zijn we erg transparant. (1) CRECIDA wil tweedehands aankopen normaal maken, voor iedereen. Het is daarom belangrijk dat het ook betaalbaar is voor iedereen. (2) Wij maken zelf ook nog erg veel kosten met ophalen en verwerken van de meubels. (3) Ten slotte, zal er ook nog een deel voor ons over moeten blijven. Alleen dan kunnen blijven groeien en tweedehands meubels voor iedereen aantrekkelijk en betaalbaar maken.

Is inruilen ook mogelijk?

Zeer zeker. Met CRECIDA willen we zo veel mogelijk de circulaire economie promoten. Wanneer je kies voor een inruilen, ontvang je zelfs 10% extra inruilwaarde. Kies je voor inruilen, communiceer dit via onze Klantenservice.