Garantie & retour

Wij streven ernaar om een zo’n goed mogelijke ervaring te geven. Hierbij is het ook belangrijk dat onze meubels aan de voorwaarden voldoen. Het zou echter kunnen zijn dat een meubel bij het bezorgen beschadigd is, of dat je simpelweg toch niet tevreden bent over de staat van het product. Bij pre-owned producten is het voor ons daarom belangrijk om duidelijk te zijn. In de advertenties staat altijd duidelijk omschreven in welke conditie onze pre-owned meubels verkeren. Zo kom je in ieder geval niet voor onaangename verassingen te staan. Heb je toch twijfels over je nieuwe meubelstuk, of wil je gewoon graag een beter beeld van het meubel hebben? Plan dan een online bezichtiging in!


Wat is de garantietermijn op jullie producten?

Voor onze pre-owned meubels geldt altijd het volgende: de voorwaarden die we stellen aan de pre-owned meubels die wij verkopen is dat het object, ondanks de leeftijd, kwalitatief nog in orde moet zijn waardoor het naar behoren kan functioneren. Over het uiterlijk van het pre-owned stuk is het echter lastiger om een maatstaf te stellen, dit is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Om onze kwaliteitseisen te kunnen waarborgen, geven wij op al onze pre-owned meubels één maand garantie. Is het product kwalitatief niet in order? Doe dan beroep op je garantie.


Hoe kan ik beroep doen op mijn garantie?

Neem ten eerste contact met ons op, dan kunnen we vaststellen wat er precies aan de hand is. Blijkt het meubel niet van de gewenste kwaliteit te zijn dan zullen we kijken naar een passende oplossing. Mocht het probleem eenvoudig te verhelpen zijn, dan komt er iemand langs om het probleem ter plekke op te lossen. Als het niet eenvoudig op te lossen valt dan zullen wij het meubel komen ophalen. Je krijgt dan de aankoop- en bezorgkosten van het meubel terug, je hoeft daarnaast ook geen retourkosten te betalen. Overige kosten buiten de kosten van de aanschaf, retournering en bezorgen zullen wij niet vergoeden: bijvoorbeeld de kosten die je hebt gemaakt om het meubel in je huis te krijgen, kosten die je hebt gemaakt om het meubel naar beneden te krijgen, of bijvoorbeeld gevolg schade.

Heb je nog meer vragen over ons beleid omtrent retourneren en garantie? Bekijk dan ook nog eens onze algemene voorwaarden of neem contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen. Ondervind je problemen aan je meubel, maar is je garantietermijn al verlopen? Dat kan natuurlijk voorkomen. Wij zullen altijd proberen je te hulp te staan, dus neem dan contact met ons op.


Kan ik de producten ook retourneren?

We willen dat iedereen tevreden is met zijn of haar aankoop. Om deze reden hanteren wij op alle gekochte meubels een retournering periode van 2 weken zonder reden van opgaaf. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op.


Wat zijn de voorwaarden van het retourneren?

  • Verstuur de retouritems met alle geleverde toebehoren en waar mogelijk in originele staat en verpakking. Je mag onze producten thuis voelen en bekijken, maar retourneer en verpak ze vervolgens netjes zoals je ze hebt ontvangen;
  • Indien de retourzending wordt verzonden via een externe partij (bijvoorbeeld DPD, CTS Group, Offsize Parcel) dan is dit altijd op eigen risico. Eventuele waardeverminderingen die ontstaan zijn tijdens het retourtransport kunnen in rekening gebracht worden;
  • Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een andere manier hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, kunnen we kosten in rekening brengen;
  • De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen nadat jij of iemand voor jou (niet de vervoerder) het product fysiek ontvangt. Binnen deze 14 dagen moet je ons laten weten van de koop af te zien. Dit kun je eenvoudig via e-mail, telefoon of WhatsApp aan ons doorgeven. Na deze 14 kunnen we helaas geen retourneringen meer accepteren;
  • Producten die persoonlijk van aard zijn kunnen niet geretourneerd worden. Bijvoorbeeld voor producten die op maat zijn gemaakt of op maat zijn aangepast;
  • Producten waarvan de service persoonlijk van aard is geweest, buiten de normale service en buiten service wat naar redelijkheid valt te verwachten van een meubelretailer, kunnen ook niet geretourneerd worden. Bijvoorbeeld voor producten die voor een lange tijd door ons zijn opgeslagen.

Hoe snel wordt het bedrag terugbetaald?

Verschuldigde bedragen en gehele aankoopbedragen (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) proberen we zo snel mogelijk terug te storten. Dit zal gebeuren via hetzelfde betaalmiddel als waarmee je hebt betaald. Hier doen we maximaal 14 dagen over nadat we het product of een bewijs van verzending ontvangen hebben. In uitzonderlijke situaties kan het net wat langer duren.


Hoe kan ik items retourneren?

Om een item retour te zenden dien je eerst contact met ons op te nemen. Wij zullen je dan informeren over alle specifieke stappen, omdat het retourneren per verzendklasse verschilt. Hieronder vind je in ieder geval een globaal overzicht.

1) Klein meubelen: Je kunt het item naar ons toesturen via PostNL, DHL, of een andere postbedrijf.

2) Middel- & middelgrote meubels: Je kunt contact met ons opnemen. We zullen dan samen een oplossing vinden. In de meeste gevallen zal dit opgehaald worden door onze externe transportpartner. Echter zou het ook mogelijk zijn dat wij het meubel zelf komen ophalen.

3) Grote meubels: Je kunt contact met ons opnemen. We zullen dan een oplossing vinden. In de meeste gevallen zullen we het product zelf komen ophalen.


Wat zijn de kosten voor het retourneren?

Indien het meubel wordt bezorgd door onze eigen bezorgservice dan kun je het meubel retourneren bij levering. Wanneer je het meubel aan de deur wilt retourneren dan betaal je de bezorgkosten. Het aankoopbedrag zal dan teruggestort worden. Indien je je meubel pas na de levering wilt retourneren, dan zullen de kosten voor het retourneren voor eigen rekening zijn.  Indien onze eigen bezorgservice het meubel retour komt ophalen, dan zal dit €49,- bedragen. Dit zullen we inhouden op het terug te storten bedrag.

Is uw bestelling via een extern transport bedrijf geleverd zoals CTS Group, DPD of Offsize Parcel? Dan zijn de retourkosten voor eigen rekening. Dit zullen we inhouden op het terug te storten bedrag.


Hoe lang duurt het voordat mijn retourzending wordt opgehaald?

Dit zal naar verwachting maximaal 14 dagen duren. We zullen een ophaalmoment inplannen en je goed op de hoogte houden van de situatie.